У Неділю святих Праотців Преосвященний Владика Дмитро Григорак очолив Божественну Літургію у Катедральному Соборі м. Чортків

25 грудня 2022 р. Б., у 28 Неділю після Зіслання Святого Духа, в яку молитовно згадуємо святих Праотців, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. апп. Петра і Павла. Владиці співслужили отці Катедри та о. Юрій Ковальчук, військовий капелан.

Поринаючи у роздуми над недільним євангельським уривком, Владика проводить важливі паралелі із сучасним християнством. Символ весілля, як важливу подію, на яку один чоловік запрошує багатьох людей, описує євангелист Лука і показує нам важливість відчуття Божого заклику. «Бог приходить до нас в часи смутку і зневіри, запрошуючи на зустріч з ним. Євангельське весілля є символом Божественної Літургії, яку повинен відвідувати кожен християнин. Попри всю зайнятість і важливість наших невідкладних справ, знайдімо час завітати на те євангельське весілля  і зустрітися із самим Богом у храмі», - наголошує Архиєрей. 

Приклад святих Праотців, усіх хто звіщав про прихід Месії, пригадує нам про те, що Господь поступово готував людство до свого приходу. «Віра в Живе Слово уподібнює нас до Праотців», - говорить Владика, – проте нас обмежують наші гріхи та страх, який є великим злом. Господь приходить у цей світ та дає свободу від страху»

На завершення проповіді Преосвященний Владика пригадав про особливості святкування Різдва Христового та календарну реформу. «Локальна єдність між усіма християнами – важливий пріоритет спільного святкування», - зазначив Владика.

Божественна Літургія завершилася Архиєрейським Благословенням та спільною молитвою за Україну.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

У Неділю святих Праотців Преосвященний Владика Дмитро Григорак очолив Божественну Літургію у Катедральному Со https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/03012301/001.jpg#joomlaImage://local-images/2023/03012301/001.jpg?width=1024&height=768 Super User