«Прощай брате! Ти вибрав своє щастя, ти зустрів Ісуса Христа!»,- о. В. Заболотний на похороні Героя - воїна ЗСУ Романа Кійонка

14 грудня 2022 р. Б. у с. Горішня Вигнанка провели в останню дорогу загиблого на російсько-українській війні Героя Кійонка Романа. Він загинув у ході виконання бойового завдання підчас ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Роздолівка Бахмутського району Донецької області.

На Панахиді, при Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові, о. Володимир Заболотний - протосинкел Бучацької єпархії УГКЦ, сказав: «Сьогоднішній день, який у церковному календарі є днем святого Андрія Первозванного, акцентує нашу увагу на людині і на Богові. Людина каже найщасливіші слова в її житті: «Ми знайшли жаданого». Так само і наш воїн, який віддав своє життя за нас, теж знайшов жаданого, знайшов Ісуса Христа».

Бо й справді, Герой - воїн Роман Кійонко ще за життя вибирав Божі цінності: любов до ближніх, любов до рідної землі, і саме тому опинився серед побратимів у 2014 році і знову тепер.

Як згадують односельчани с. Горішня Вигнанка, що це була добродушна, працьовита людина, нічого для себе.

«Роман із тих чоловіків, про яких кажуть, що вони із «золотими» руками. Все село, вся Горішня Вигнанка, завжди зверталась до нього за допомогою: покосити, закрутити, заварити, заклепати. А він завжди радо погоджувався – чи то день, чи то ніч. Його не цікавили матеріальні блага, не цікавили статки, будинки, автомобілі. Він – зразок альтруїзму, гуманності та патріотичності. Він – справжній українець, справжній нащадок славетних козаків, справжній чоловік».

На похорон зібралося багато священнослужителів, односельців, побратимів, друзів, знайомих, які з болем у душі і молитвою в серці відправляли воїна Романа в останню путь.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Прощай брате! Ти вибрав своє щастя, ти зустрів Ісуса Христа!»,- о. В. Заболотний на похороні Героя - воїна З https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/241222/005.jpg#joomlaImage://local-images/2022/241222/005.jpg?width=1152&height=768 Super User