27 листопада 2022 року Божого, в 24-ту неділі по П’ятидесятниці, в день славної пам’яті святого і всехвального апостола Филипа Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький відвідав с. Стінка Золотопотіцького деканату Бучацької Єпархії УГКЦ з нагоди освячення храму та ієрейських свячень.

Церква на честь Різдва Пресвятої Богородиці постала у с. Стінка завдяки спільним зусиллям греко-католицької громади, меценатів та добродіїв.  Відтепер парафіяни на чолі з отцем-парохом Степаном Коноровським матимуть власний храм для спільних молитов і Богослужінь.

Аналізуючи недільне Євангеліє Владика звертає особливу увагу на питання віри в житті християнина. «Не бійся, тільки віруй», – цитує Владика животворне Слово Христа звернене до Яіра, голови синагоги, який приходить до Христа, бажаючи врятувати померлу дочку. Владика приводить і приклад кровоточивої жінки, яка оздоровлюється через свою сильну віру в Спасителя. «Бог приходить в наше життя через віру. Віра – це глибокий особистий зв’язок з Ісусом Христом, вона змінює наше життя», - підсумовує Архиєрей.

З нагоди освячення храму з Владикою Димитрієм молитовно єдналися отці Золотопотіцького деканату, на чолі з о. Володимиром Зависляком та о. Андрій Лемчук, настоятель Катедрального Собору верховних апостолів Петра і Павла м. Чортків. Літургічний спів провадив квартет студентів Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина під керівництвом регента Юрія Майданика.

Підчас Архиєрейської Божественної Літургії Владика уділив ієрейські свячення випускнику Івано-Франківської Духовної Семінарії диякону Івану Касюку та випускнику Тернопільської вищої Духовної Семінарії диякону Миколі Хімію.

Після Богослужіння Архиєрей привітав нововисвячених ієреїв, побажавши їм святості, мужності і терпіння на обраному шляху. Також Владика звернувся до усіх присутніх з нагадуванням про молитви за воїнів та припинення війни, за мир і спокій. Спільна молитва за Україну «Боже, великий єдиний» та багаточисельне многаліття будівничим храму, отцям та усім присутнім завершило це духовне дійство.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення храму Різдва Пресвятої Богородиці та ієрейські свячення в с. Стінка Золотопотіцького деканату https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/301122/005.jpg#joomlaImage://local-images/2022/301122/005.jpg?width=576&height=768 Super User