В останню суботу листопада Владика Дмитро взяв участь у поминальному заході за жертвами Голодомору

26 листопада 2022 р. Б., в День пам’яті жертв Голодомору Преосвященний Владика Дмитро, ЧСВВ - єпарх Бучацький очолив поминальну Панахиду біля пам’ятного хреста на міському цвинтарі. Разом з Владикою, молитву підносили священники Чортківського деканату, студенти та викладачі Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина, священники ПЦУ, представники влади, небайдужі містяни.

Відзначення річниці трагедії Голодомору в такий важкий час для України – це ще одна нагода пригадати про жахливі методи знищення українців протягом всього ХХ століття. «Сьогодні той самий ворог хоче нас знищити, - говорить Владика, - історія повторюється, але сьогодні ми набагато сильніші, ми об’єднані, весь світ разом з нами».

Проводячи очевидні паралелі з сьогоденням Архиєрей наголошує: «Бог є завжди з тим хто бореться. Мільйони замучених голодом в небі моляться за нашу перемогу, вони перебувають разом з нами у боротьбі. Разом ми творимо непереможне воїнство Христове. Вічна їм пам’ять».

Поминальний захід завершився покладанням пам’ятних лампадок біля хреста та тематичними мистецькими рефлексіями працівників Центру культурних послуг Чортківської громади.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

В останню суботу листопада Владика Дмитро взяв участь у поминальному заході за жертвами Голодомору https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/28112201/006.jpg#joomlaImage://local-images/2022/28112201/006.jpg?width=1024&height=768 Super User