«Немає такої спокуси чи зла, яке б не відступило перед молитвою та єднанням з Богом», - Преосвященний Владика Дмитро в день Собору Архангела Михаїла та інших безплотних сил

21 листопада 2022 р. Б., в день Собору святого архистратига Михаїла та інших безплотних сил, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УНКЦ очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі Верховних апостолів Петра і Павла.

У святковій проповіді Владика звертає особливу увагу на значення і дію Ангелів в житті християнина. Описуючи вчення Церкви про світ Ангелів, Архиєрей називає їх «друзями людини», які приходять на допомогу у важливих життєвих випробуваннях. Злі ангели, які зрадили Божу волю, також мають вплив на людину, штовхаючи її на гріхи та відриваючи від Бога. Постать святого архистратига Михаїла як начальника всіх безплотних сил і вельми шанованого святого в українському народі пов’язана із Днем Гідності та Свободи, який відзначають в цей день як вшанування традицій незламності народу і символу його нескореності.

«Немає такої спокуси чи зла, яке б не відступило перед молитвою та єднанням з Богом. Бо, якщо ми єднаємося з Богом, то всяке зло буде переможене», - говорить Архиєрей. 

На завершення Божественної Літургії Преосвященний Владика привітав усіх хто носить ім’я великого заступника, архистратига Михаїла, бажаючи міцного здоров’я і твердості віри.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Немає такої спокуси чи зла, яке б не відступило перед молитвою та єднанням з Богом», - Преосвященний Владика https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/26112201/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/26112201/003.jpg?width=576&height=768 Super User