«З Богом не може бути поразки, з Богом - тільки перемога!», - з проповіді Преосвященного Владики Дмитра в Катедральному Соборі м. Чортків

20 листопада, в 23-тю Неділю по Зісланні Святого Духа, в день пам’яті преподобної Йосафати Гордашевської Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький очолив Божественну Літургію Архиєрейським чином у Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла.

Розважаючи над недільним Євангелієм про зцілення біснуватого в землі Герасинській, Владика звертає особливу увагу на духовне життя людини і її єдність з Богом. «Духовний контакт з Творцем – потреба кожного з нас, бо людина богоподібна особа», - йдеться в проповіді. Аналізуючи постать біснуватого, і людей, які його оточували, Владика проводить паралелі з сучасними подіями і випробуваннями нашого народу.

«Сила нашого духу будується на силі нашої віри. Бог діє через нас і дає нам силу вистояти, якщо на перше місце ми ставимо Божу волю», - підсумовує Владика.

Проте, варто зрозуміти: «Яка є Божа воля?». Добрим прикладом пошуку Божої волі і утвердженням її в своєму житті постає для нас преподобна Йосафата Гордашевська, яка своїм жертвенним життям і богоугодними справами сповняла Божу волю.

Роздуми Архиєрея наштовхують в нас на одвічне запитання: «Що Бог хоче від мене?». Особливо актуально це питання звучить в теперішньому часі випробувань.

«З Богом не може бути поразки, з Богом – тільки перемога!», - на завершення додає Архиєрей.

Такі слова дають можливість осягнути своє духовне покликання, і подібно до біснуватого з Герасин-краю, позбутися злих духів та гріхів, єднаючись з Богом у святих Таїнствах Церкви.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«З Богом не може бути поразки, з Богом - тільки перемога!», - з проповіді Преосвященного Владики Дмитра в Кат https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/261122/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/261122/003.jpg?width=1024&height=768 Super User