Урочисте прийняття в Апостольство Молитви у парафії Святої Покрови УГКЦ с. Оришківці

У неділю, 20 листопада 2022 р.Б., у парафії Святої Покрови с. Оришківці Копичинецького деканату УГКЦ, на запрошення пароха о. Володимира Крушинського та сотрудника о. Василя Левицького, офіційно було прийнято понад 200 людей у Апостольство Молитви. Вірні, під духовним проводом своїх душпастирів, впродовж року приготовлялися до офіційного прийняття посвяти. Рік тому було засіяне зерно Божого Слова про силу особистої, а особливо спільної молитви, та значення Апостольства Молитви у духовному зростанні любові Бога і ближніх. Духовна віднова увінчалась рясними плодами посвяти, добровільної готовності брати активну участь у спільній молитві та поширенні Божої любові.

Чоловіки і жінки різного віку із щирістю серця заявили: «Посвячуємось Тобі, Господи, і хочемо бути у Твоїй Церкві Твоїми апостолами молитви і милосердя».

У час війни, таке духовне єднання людей на парафії, навколо Євхаристійного Христа, несе надію і дає приклад до наслідування. Кожного місяця у перший четвер та п’ятницю ці люди збираються на Службу Божу, Адорацію Святих Тайн, Святу Годину, приступають до Сповіді та Євхаристії, проводять збори, слухають духовне повчання о. пароха, вирішують питання харитативної діяльності, свідчать про єдність і згуртованість навколо Ісуса Христа. Світло радості і надії несеться до родин, де практикується спільна молитва. Родина стає живою клітиною любові Бога і Церкви, зростають діти у доброму прикладі живої віри. До посвяти приступали чоловіки, молоді батьки. Дивлюсь молодий батько тримає хлопчика на руках, приступає до посвяти і щиро запрошує Ісуса Христа увійти у його дім. Такий приклад справді надихає і свідчить про великий дар, яким є у нашій УГКЦ та цілій Католицькій Церкві Апостольство Молитви.

Дякую Богові, який здивував мене, як координатора Апостольства Молитви у Бучацькій єпархії, таким великим вступом вірних у посвяту Пресвятому Серцю Христовому. У посланні про почитання Пресвятого Серця Христового Митрополит Андрей Шептицький писав: «У парафії, в якій люди почитають Христа Спасителя, ціле релігійне життя починає розквітати, люди горнуться до Церкви, збільшується число вірних, які приступають до Святого Причастя. Поступово зникають непорозуміння між людьми. У родинах настає згода і любов. Батьки більше розуміють, яким скарбом є для них діти. Діти вчаться поважати й любити батьків. Із запровадженням культу Серця Христового усе на парафії змінюється та прокидається до нового життя, як навесні».

Релігійне товариство «Апостольсто Молитви» є у важливій увазі Католицької Церкви та Святішого Отця, яка є присутня у 100 країнах світу. Це велика духовна армія вірних християн, які моляться у наміреннях Святішого Отця у потребах Христової Церкви та світу. В Україні є понад 17 тисяч осіб, у Бучацькій єпархії - у 140 парафіях у кожному деканаті. У Апостольство Молитви вступають чоловіки і жінки, цілі родини та молодь.

У Бучацькій єпархії товариство охоплене опікою єпископа та призначеного ним координатора. Духовну опіку здійснює прямо парох парафії. Спільнота раз у рік має єпархіяльний з’їзд, проводяться щорічні деканальні зїзди, парохи на місцях запрошують координатора на парафії. Центральний духовний супровід по всій Україні проводять отці Василіяни із центром у м. Жовкві. Товариство має благословення на духовний розвиток від глави нашої Церкви Блаженішого Святослава.

На цьогорічному з’їзді Апостольства Молитви в Улашківцях преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, наголосив на важливості жити правдою і любов’ю, наслідуючи у всьому Ісуса Христа. Звертаючись до членів Апостольства Молитви, владика подякував за стояння у молитві у потребах Церкви Христової та за мир в Україні, закликав до подальшої посиленої молитви і свідчень живою вірою добрими ділами любові нашого Спасителя. Святкуючи празник Пресвятої Євхаристії ми запрошені в особливий спосіб довіритись Ісусові, у покорі і простоті прийняти його любов і свідчити про дію Божого милосердя в

Україні та світі.

о. Йосафат Фітель, ЧСВВ
Координатор Апостольства молитви у Бучацькій єпархії УГКЦ

Урочисте прийняття в Апостольство Молитви у парафії Святої Покрови УГКЦ с. Оришківці https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/25112201/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/25112201/002.jpg?width=454&height=768 Super User