«Найвищий вияв любові – віддати своє життя за інших», - Владика Кир Дмитро Григорак на похороні воїна-героя Олексія Лося

21 жовтня важке горе та сум огорнули Заводську територіальну громаду з приводу непоправної втрати – загибелі воїна Олексія Лося, який героїчно віддав своє життя в зоні бойових дій. За покликом серця в перші дні війни він став до лав Збройних Сил України, щоб зі зброєю в руках захищати незалежність, свободу та територіальну цілісність нашої держави.

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив похоронні богослужіння в храмі Зіслання Святого Духа смт. Заводське.

У скорботному прощальному слові Владика звернувся до присутніх такими словами: «Ця війна забирає людей в розквіті сил, молодих, повних енергії, бо вони стали на захист життя. Наші герої дивляться з неба на нас і моляться за перемогу. Це також зброя, дуже сильна зброя, бо нею ми просимо Бога діяти у нашому житті, увійти в наше горе і нещастя, в цю війну і зупинити зло. Сьогодні покійний здає екзамен життя на відмінно, бо віддає своє життя не за себе чи свої інтереси, а за те, що є найвищим виявом любові – за інших».

Важкий біль втрати ніколи не загоїть ран рідних і близьких, які переживають втрату рідної людини, але надія на Божу милість і милосердя вселяє надію на вічне життя та спасіння душ.

Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в наших серцях!

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Найвищий вияв любові – віддати своє життя за інших», - Владика Кир Дмитро Григорак на похороні воїна-героя О https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/211022/004.jpg#joomlaImage://local-images/2022/211022/004.jpg?width=576&height=768 Super User