«Бог хоче прославитися в нашому народі на цілий світ», - Владика Дмитро

На свято Великомученика Димитрія Архиєрейську Святу Літургію у Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла очолив Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, у співслужінні Владики Теодора, єпикопа-помічника Тернопільсько-Зборівської Митрополії УГКЦ, а також священиків єпархії.

У проповіді, звертаючись до вірних, Владика Дмитро сказав: «Великомученик Димитрій, маючи, на той час, велику світську кар'єру, вибрав іншу кар'єру - мученика, кар'єру Господню. Імператор Максимільян хоч любив та поважав Димитрія, але не розділяв його християнських поглядів і вбив. Димитрій став мучеником за Христа».

Далі єпископ продовжив: «Рішучість - це риса кожного воїна. Димитрій вибрав ласку в очах Божих, ніж ласку імператора. Світ, щодо величі людини, має свої мірки, а Димитрій мав свої. Історія нашої Церкви, України теж показує нам визначні постаті: Митрополит Андрей Шептицький, Патріарх Йосип Сліпий, Тарас Шевченко, Василь Стус - вони багато любили і саме по величині любові вирізняється справжня велич людини. Чи Ти готовий віддати своє життя за тих, кого Ти любиш?», - питає нас сьогодні наш Великомученик.

«Друга риса - вірність. В історії УГКЦ і в наш час жахливої війни, яка сіє страх, а страх паралізує людей, в цей час мільйони наших воїнів - героїв маніфестують свою вірність. Вони, з любові до тих, кого люблять, стають на захист рідної землі, батьків, дітей, дружин, кожного з нас. Там, на фронті, немає невіруючих. В цьому і є велич нашого народу, бо ми свідчимо свою віру до кінця. У цій вірності нас скріплює саме любов і вона має джерело, бо любов є особою - це є Бог, який дає силу любити до кінця тих, хто потребує захисту», - продовжив єпарх Бучацький.

«В цей день християнського воїна-героя Димитрія згадаймо тих, хто в мокрих, сирих, холодних окопах стоїть міцно та непохитно, і заступається за нас. Ціни нашим воїнам немає - це і є велич Божа та України. Молімось за нашу велич і славу, бо Бог хоче прославитися в нашому народі на цілий світ», - підкреслив Архиєрей.

Після Святої Літургії єпископа Дмитра подячною грамотою вітав Владика Теодор від імені Митрополита Василія Семенюка, духовенство, студенти-семінаристи, студенти ЧДКА ім. Григорія Хомишина, представники влади, миряни, діти та молодь.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Бог хоче прославитися в нашому народі на цілий світ», - Владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/131122/013.jpg#joomlaImage://local-images/2022/131122/013.jpg?width=1024&height=768 Super User