«Пам'ятаймо, що ми є тільки знаряддям в руках Бога», - Владика Дмитро Григорак

В неділю 4 вересня 2022 р. Б. владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький, підчас проповіді в Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові, звернувся до вірних, згідно Євангелія:

«Багатий юнак відчував, що ще не все він робить, щоб увійти в вічне життя. Проте, після розмови з Ісусом, відійшов сумний, нічого не сказавши. Багатства перемогли його. В Старому Завіті юдеї вважали, якщо дотримуватися Заповідей Божих, то можна увійти в Царство Боже».

Далі єпископ продовжив: «У Новому Завіті наш Господь каже бути вільним від своїх заслуг, бо інакше можна стати фарисеями. Вони були засліплені своїми добрими ділами, заслугами і тому не розпізнали Христа. В теперішній час ми робимо дуже багато доброго, робимо навіть неможливе, але маємо бути від цього вільними, робити не для своєї слави, а для Божої».

«Бог дає нам багато можливостей допомагати іншим, хто зараз, в часі війни, є в біді. Пам'ятаймо, що ми є тільки знаряддям в руках Бога. Христос послуговується нами для добрих справ. Проте, є спокуса, що ми робимо більше ніж інші. Маємо тримати своє серце у смиренні».

Також єпископ привітав чортківчан з 500- річчям м. Чорткова.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Пам'ятаймо, що ми є тільки знаряддям в руках Бога», - Владика Дмитро Григорак https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/08092201/005.jpg#joomlaImage://local-images/2022/08092201/005.jpg?width=576&height=768 Super User