Собор Бучацької єпархії «Синодальність УГКЦ»

30 серпня 2022 р. Б. в єпархіальному управлінні Бучацької Єпархії відбувся Собор на тему: «Синодальність УГКЦ», на якому були присутні як і священнослужителі, так і миряни.

Собор розпочався із молитви та благословення Правлячого Архиєрея Бучацької єпархії Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ. 

Звертаючись до присутніх, єпископ акцентував увагу на викликах сьогодення і важливості пошуку шляхів їх вирішення. Із доповіддю «Синодальність УГКЦ» виступив о. Андрій Лемчук. Учасники Собору активно прийняли участь в обговоренні. По даному питанні було прийнято резолюцію єпархіального Собору, із якою ознайомив протосинкел Бучацької єпархії о. Володимир Заболотний.

Стан викладання основ християнської етики в навчальних закладах єпархії проаналізувала Ганна Самолюк. Вона звернула увагу на єдності сім’ї, Церкви та школи у вихованні дітей та на потребу створення Асоціації батьків-християн. 

о. Руслан Корнят ознайомив присутніх із проєктом Статуту Громадської організації «Батьківська християнська асоціація «Алетея» Бучацької Єпархії УГКЦ».

Після чого відбулись Установчі збори Асоціації.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Собор Бучацької єпархії «Синодальність УГКЦ» https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/03092201/014.jpg#joomlaImage://local-images/2022/03092201/014.jpg?width=1023&height=768 Super User