«Правдиво любити себе - це виконувати волю Отця», - Владика Дмитро

19 серпня 2022 р. Б., у храмі Преображення Господнього в отців Василіян в м. Чорткові, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - очолив Архиєрейську Святу Літургію.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: «Свято Преображення - це, свого роду, Богоявлення. Ісус об'явив себе як Бог, Отець як голос, а Дух Святий, як блаженний стан душ апостолів, у якому вони перебували. Той стан, який неможливо передати словами, чекає нас у вічності. «Праведники зясяють як сонце в Царстві Отця свого», - каже Христос».

Далі єпископ продовжив: «Ісус веде учнів до підніжжя гори Тавор, де є щоденна боротьба. Дехто хоче цей блаженний стан відчувати постійно, але бути в тому стані це не є ціль. Ціль - це єдність з Богом».

«Зараз наш народ переживає важкий стан, заливається кров'ю, і в цей час Господь пропонує подивитися на Його життя. Бо було ще одне Преображення Господнє в Гестиманському саді. Ісус молився і як людина благав: «Отче, забери цю чашу, але не моя, а Твоя воля нехай буде»».

«Отець посилає ангела, який його кріпить і тоді Ісус переобразився і пішов виконувати волю Отця. Правдиво любити себе - це виконувати волю Отця. Нашим людям, які в полоні, на фронті, є дуже важко, молімося за них. Перемога, в спосіб моральний, матеріальний, духовний, є дуже важлива. Преображення тільки в Господі і тільки з ним. Пам'ятайте, що Господь не прийшов тільки вмерти, він і преобразився, і воскрес для нас», - завершив проповідник.

Підчас Святої Літургії піддиякон Стефанчук Петро, з рук Преосвященного Владики Дмитра, отримав дияконські свячення. Архиєрей побажав нововисвяченому дияконові Петрові бути завжди в єдності з Христом, щоб могти служити людям.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Правдиво любити себе - це виконувати волю Отця», - Владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/290822/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/290822/003.jpg?width=1023&height=768 Super User