«Цей час страждань є часом нашого внутрішнього зцілення», - Владика Дмитро

31 липня 2022 р. Б. Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ очолив Архиєрейську Святу Літургію у Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла в м Чорткові.

Звертаючись до вірних, єпископ промовив: «Сьогодні у Євангелії є оздоровлення двох сліпців і одного біснуватого чоловіка. Особливістю оздоровлення цих двох чоловіків є віра. Віра є особиста і віра Церкви, як спільноти. Проводячи паралелі Старого і Нового Завітів, спостерігаємо, як Господь формував віру у своєму народі. Євангелист Матей писав для юдеїв, які мали пізнати правдивого Месію. Ісус спершу навчав блаженств і після того зробив 10 чудес. У Старому Завіті Господь наслав на єгиптян 10 кар, а вже потім чуда і пізніше дав 10 Заповідей. Один і той самий Бог дав кари, чудеса, Заповіді і знов чудеса. Господь говорить до людей їхньою мовою, так, щоб вони зрозуміли. Говорити до єгиптян мовою любові було без сенсу, бо вони би його не зрозуміли. Бог робить тільки добро».

Далі Владика продовжив: «У ці важкі часи ми молимось, робимо добрі справи, постимо і все ж таки Бог допускає зло, але сам не є дателем зла. Все це зло є через вільну волю людини, яка вибирає зло і воплочує його у житті».

«Бог вибрав українців для певної місії, щоб це зло знищити. І це він доведе, провадячи нас до перемоги. Цей час страждань, внутрішньої переміни є для нас благодатний, це час нашого зцілення і маємо його вчитися глибоко проживати з Богом», - підкреслив єпарх Бучацький.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Цей час страждань є часом нашого внутрішнього зцілення», - Владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/03082201/007.jpg#joomlaImage://local-images/2022/03082201/007.jpg?width=1023&height=768 Super User