«Довіряймо Богові, бо у ньому наша сила», - владика Дмитро

У неділю Всіх святих, 19 червня 2022 р. Б., Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Архистратига Михаїла с. Шульганівка.

Звертаючись до вірних, єпископ пригадав, що покликання до святості - це покликання кожного християнина: «Воля Божа- святість Ваша», - каже нам Слово Боже. Хоч ми і є піддані гріху, але Господь не перестає запрошувати нас до святості. Гріх - це свідомий бунт проти волі Божої. На жаль, гріх так увійшов у наше життя, що став нормою. А так, насправді, то святість мала би бути нормальним станом людини».

Далі єпископ продовжив: «Згадуючи нині всіх святих, згадуємо тих, які жили на землі свято і тому нині є у небі. Святість - це постійна боротьба за справжню любов, справжнє життя і справжнє щастя».

Владика заохочував: «Ми, як християни, маємо казати щодня Богові: «Так», а гріхові: «Ні». Бог хоче, щоб ми були щасливі. Бути нормальними в очах Божих - це йти за Христом Хресною дорогою, щоб отримати вічне життя. Йдімо цією дорогою, а після упадку заново підіймаймося і далі йдімо. Бо по - людськи є впасти, а по - Божому є встати, тільки тривати в грісі це - диявольське. Довіряймо Богові, бо у ньому наша сила», - підкреслив єпарх Бучацький.

Під час Святої Літургії Владика Дмитро уділив дияконські свячення брату Роману Гронському та брату Миколі Хмілію. Єпископ привітав нововисвячених дияконів з важливою подією в їхньому житті та побажав їм вірності в служінні, до якого Господь їх покликав.

Також Архиєрей в цей день освятив іконостас та подякував пароху о. Роману Гончарику, парафіянам та жертводавцям за жертовну працю для окраси храму, який є тут, на землі видимим ковчегом, що спасає душі.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Довіряймо Богові, бо у ньому наша сила», - владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/240622/008.jpg#joomlaImage://local-images/2022/240622/008.jpg?width=1024&height=768 Super User