«Ми завжди будемо перед Вами в боргу, дорога родино воїна Василя», - владика Дмитро

18 червня 2022 року Божого владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький на Борщівщині очолив похорон Героя – захисника Василя Чубака.

У прощальній промові єпископ звернувся до родини та присутніх: «Сьогодні прощаємося з нашим захисником Василем Чубаком, який віддав своє життя за Україну. Вкотре пересвідчуємося, що Господь забирає найкращих. Це вже 27 похорон, який служимо в нашій Бучацькій єпархії під час цієї війни, коли гинуть наші сини і доньки України. Бог має свої плани на нас, тому зупиняє це зло. Бог зупиняє зло нашими болями, нашою кров'ю, нашими смертями. Бог послуговується тими, які сказали: «Так», коли потрібно було захищати своїх рідних, свою землю, націю, Державу. Це зло може поширитись на весь світ, і тому є такі воїни світла і добра, які кажуть Богові: «Так», а ворогові: «Ні».

Далі єпископ продовжив: «Дякуємо батькам, матерям, дружинам, які віддали своїх синів, чоловіків на цілопальну жертву. Ми завжди будемо перед Вами в боргу, дорога родино воїна Василя».

«Сьогодні нам дуже потрібно багато молитов, щоб перемогти у цій боротьбі. Бо перемагає на війні не тільки той, хто має сильнішу зброю, а той, хто має сильніший дух. Цей, який мають наші воїни, є Божий, який і дає нам силу. Цю кріпость, як дар, дає нам Святий Дух, щоб ми могли вистояти і перемогти», - завершив єпарх Бучацький.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ми завжди будемо перед Вами в боргу, дорога родино воїна Василя», - владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/19062201/009.jpg#joomlaImage://local-images/2022/19062201/009.jpg?width=576&height=768 Super User