«Маємо жити не коштом інших, а жити для інших», - владика Дмитро

2 червня 2022 р. Б., в день коли Свята Церква святкувала Вознесіння Господнє, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі Вознесіння ГНІХ у м. Чорткові.

Звертаючись до вірних, єпископ поділився своїми роздумами: «Подія Вознесіння Господнього є актуальна завжди, бо Господь став недоступний для очей людських, але доступний для людського серця. Там він найбільше хоче бути. Господь, як людина і Бог, вповні, возсів праворуч Отця. Бог має людське обличчя, Він є одним із Трійці».

«Господь є в небі і чекає кожного з нас. Увійти в життя ми можемо тільки з Христом. Ісус казав: «Я з Вами по всі дні до кінця віку цього... Чекайте на Утішителя». Наша ціль - продовження місії апостолів, які несли Добру Новину. Гарантією того, що увійдемо в життя вічне і спасемося, є життя з Богом вже тут, на землі. В часі війни, як ніколи, є актуальна проповідь Доброї Новини. Це складно, в нас виникають сумніви. Віра наша проповідує любов, прощення, а також силу, мужність, жертвенність», - продовжив єпарх Бучацький.

«Маємо жити не коштом інших, а жити для інших. Так живуть зараз наші воїни - Герої, наші захисники, так жив Христос. У своєму Вознесінні Ісус запрошує нас - християн продовжити його місію тут, на землі», - підсумував владика Димитрій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Маємо жити не коштом інших, а жити для інших», - владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/060622/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/060622/003.jpg?width=1024&height=768 Super User