«Якщо зможемо викорінити гріх, то зможемо і перемогти ворога», - владика Дмитро

У неділю Самарянки владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький, у прокатедральному храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Бучачі, звернувся до вірних: «В той спекотний день Ісус чекав біля криниці жінку, про яку все знав. Господь хотів дати їй воду живу, але перед тим виставив її на пробу, бо спитав за її чоловіка. І вона сказала Господеві правду про себе. «Це я – Месія», - відкрив їй Ісус, як нікому перед тим. Вона отримала правду за правду, щирість за щирість. Визнання свого блуду, свого гріха стає першою сходинкою навернення жінки. Стоячи перед Правдою, жінка, яка за життя так багато зазнала неправди, не могла обманути. Це був її шанс і вона ним щиро скористалася, вона сказала правду».

Далі владика роздумував: «Що це за жива вода? Господь казав: «Хто спраглий, нехай прийде до мене і п'є. І дам йому ріки води живої». Святі отці Церкви кажуть, що жива вода - це є Дух Святий. Бог всім дає воду живу, але треба повірити, що він є Богом, і що він воскрес».

Також єпископ розповів про чесноти Святого Миколая, бо у цей день є перенесення чесних мощей святого отця нашого Миколая Чудотворця з Мир до міста Барі.

«Святий Миколай робив добро таємно, це якраз є Божий спосіб життя. У час війни ми теж маємо думати і старатися отримати воду живу, хоч довкола страх, ненависть, жахи. Як перебувати у Дусі Святому, коли нам роблять зло? Важливо, щоб цю ненависть Бог перетворив у мужність, спрагу перемогти. Маємо використати ту енергію на творення добра для нашої армії, наших воїнів, людей, скривджених війною. Маємо усувати той бар'єр, який нас відгороджує від Бога, визнавати правду, подібно , як це робила самар'янка. Мати Божа у Фатімі говорила, що причиною всякого зла є гріх. Тому, якщо зможемо викорінити гріх, то зможемо і перемогти ворога», - повчав проповідник.

«Пам'ятаймо: Бог є з нами, Він може увійти в наші гріхи, немочі, в нашу ненависть і перемінити на живу воду. Святійший отець Папа Франциск, наш Блаженніший, посвятив, на прохання Фатімської Богородиці, Росію, а також і Україну, Непорочному Серцю Марії і вже є плоди. Бог дає нам силу і прагнення перемогти. Бог нас не покинув, Він є з нами», - підкреслив єпарх Бучацький.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Якщо зможемо викорінити гріх, то зможемо і перемогти ворога», - владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/290522/003.jpg#joomlaImage://local-images/2022/290522/003.jpg?width=1024&height=768 Super User