«Смерті наших Героїв є безцінні», - Владика Димитрій

Владика Димитрій очолив похорон воїна - Героя, який загинув за волю України, Романа Василинюка із с. Панівці на Борщівщині.

Звертаючись до рідні, воїнів - побратимів, духовенства, односельчан єпископ сказав: «Це вже 15 - ий похорон в нашій Бучацькій єпархії від початку війни. Неможливо заспокоїти батьків, родину, яка переживає таку велику втрату. Питаємо себе, доки те зло має нищити наших найкращих синів? І водночас бачимо, що, боронячи рідну землю, тисячі піднялися на боротьбу зі злом. Вони сказали: «Хочу, Господи, як Ти, страждати і навіть вмерти, але не бути рабом»».

Далі єпископ продовжив: «Немає ціни нашим Героям. Їхні смерті є безцінні. Ворог не може нас взяти, бо є ті, які сказали: «Так, Господи!», і віддають своє життя за Україну. Хоча зараз є час воскресіння, але наша Хресна дорога України ще триває. Проте вже видно світанок надії. Бог дав нашим воїнам духа мужності, перемоги, відваги, а не страху і поразки».

«Дякую батькам, родині, що дали нашому герою Роману життя, дар віри і плекали любов до Батьківщини, бо він добровільно пішов на фронт. Ми всі падаємо на коліна, коли везуть наших героїв, бо їхній подвиг є безцінний. Ми до кінця життя є зобов'язані своїм життям нашим героям», - підкреслив Владика Димитрій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Смерті наших Героїв є безцінні», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/110522/008.jpg#joomlaImage://local-images/2022/110522/008.jpg?width=1024&height=768 Super User