«Кланяюсь низько батькам, за те, що віддали свого сина на вівтар перемоги», - Владика Димитрій

27 квітня 2022 р. Б., Владика Дмитро  Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький очолив похорон у смт. Хоростків воїна захисника, Любомира Ваверчака, якому було всього 27 років. Воїн поклав життя за незалежність та свободу України в боях з російськими окупантами.

Звертаючись до рідних та присутніх, єпископ сказав: «Бачимо перемогу Ісуса Христа над всяким злом. Смерть нашого героя Любомира теж перемога, бо він не ховався, не втікав, а переміг страх і дав у жертву своє життя на захист України. Щоб ми могли дальше – жити, мусить хтось померти і помирають найкращі».

«Кланяюсь низько батькам, за те, що віддали свого сина на вівтар перемоги. Ми знаємо, що смерть - це не кінець, вона є явищем тимчасовим. Все одно буде зустріч, всі ми помремо і буде знову зустріч з нашим Отцем небесним», - продовжив єпарх Бучацький.

«Важливо не скільки ти прожив, а як ти жив і як перейшов у вічність . Господь дав себе за інших і наш воїн Любомир теж так зробив. Немає більшої любові, як віддати життя за ближніх, за Батьківщину. І хто так жив, то і теж так воскресне. Він жив так, щоб інші могли мати сім'ї, радіти життям. Це був його вибір: свідомий і добровільний», - завершив Владика Дмитро.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Кланяюсь низько батькам, за те, що віддали свого сина на вівтар перемоги», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/27042201/001.jpg#joomlaImage://local-images/2022/27042201/001.jpg?width=1024&height=768 Super User