«Воскресіння нашого Господа – день Його перемоги, яка є джерелом нашої перемоги!»,- Владика Дмитро

24 квітня 2022 р. Б., Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, очолив Воскресні Богослужіння у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові.

У своєму Великодньому пастирському посланні єпископ сказав: «Воскресіння є виявом безмежної і всеперемагаючої сили Любові Бога. Його любов ніколи не припиняла своєї дії і продовжує діяти від моменту падіння людини, творячи історію Спасіння, кульмінацією якої був прихід Бога в особі Господа Ісуса Христа. Прихід Бога завершився, як і було передбачено в пророцтвах Старого Завіту, перемогою: двері Раю відчинено, смерть переможено".

"Сьогодні в нашому церковному календарі свято Господньої перемоги – Воскресіння, а в реальному житті наш народ проходить свою Хресну дорогу. Сьогодні вся нація об’єднана загальнонародною Хресною дорогою, яку принесла нам війна. Ми разом несемо спільний хрест-невимовні терпіння, страждання і смерті наших людей. Сьогодні весь світ дивиться на Українську Голгофу. Дивиться з тривогою як нас катують, розпинають, вбивають, і хочуть стерти наше ім’я. Зло, яке хоче нас знищити, показує своє страшне обличчя. Це той самий ворог, який століттями гнобив і нищив наш народ Голодоморами, терором, репресіями. Методи ті самі, що і сто років тому. Ворог застосовує перевірену зброю злого духа – страх і брехню», - продовжив єпарх Бучацький.

«Бог є присутній в історії людства і відповідає на мольби та прохання людей. І наші молитви не були даремними. Бог відповів, хоч не так, як ми хотіли. Він дав нам духовну силу - духа стійкості, відваги, непохитну надію і впевненість в нашій перемозі. Дав мудрість нашим командирам, геройську відвагу нашим воїнам та непереможного і безстрашного духа всьому нашому народу. Саме цього найбільше боїться ворог, але Бог неухильно здійснює свій план щодо нас і щодо нього теж, а Божий план здійсниться за будь-яких обставин», - підкреслив Архиєрей.

«Нехай світло Христового Воскресіння освітить непохитною надією і вірою в Господню перемогу всіх нас – в темних і холодних підвалах, в напівзруйнованих будинках, в землянках, в місцях тимчасового або постійного перебування з причини вимушеного переселення, всіх, хто є далеко від родинного дому, в інших країнах, наших людей на тимчасово окупованих територіях, які є в небезпеці смерті, наших волонтерів, які, часто з небезпекою для життя, допомагають потребуючим, і, особливо, наших воїнів – всіх наших захисників, які зараз захищають наше свято і від яких, у великій мірі, залежить доля народу і кожного з нас. Нехай Воскреслий Господь залікує рани і полегшить своєю благодаттю біль втрат наших рідних і близьких, які загинули в цій війні. Сьогодні свято, яке святкує вся Церква – і ті з нас, хто вже в Небі, і ми, тут, на землі. Сьогодні свято Воскресіння нашого Господа – день Його перемоги, яка є джерелом нашої перемоги!», - підсумував Владика Димитрій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Воскресіння нашого Господа – день Його перемоги, яка є джерелом нашої перемоги!»,- Владика Дмитро https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/25042202/013.jpg#joomlaImage://local-images/2022/25042202/013.jpg?width=1023&height=768 Super User