«Візьмімо свої хрести і вміймо їх віддати Христові», - Владика Димитрій

27 березня 2022 р. Б. у Хрестопоклінну неділю, Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький звертаючись до вірних у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові сказав: «Після смерті Ісуса на хресті хрест став знаменом перемоги. На хресті звершилася найбільша битва в історії людства між Боголюдиною і злим духом. Через гріх злий дух хоче знищити людський рід, що ми і зараз спостерігаємо в світі. Ісус бере на себе всі гріхи людства і умертвляє їх через смерть. Момент смерті Богочоловіка - це є момент нашого визволення. Якщо ми хочемо, ми теж, з Божою допомогою, можемо перемогти, завдяки молитві, Сповіді, Євхаристії. Тому хрест є животворящий. Злі духи бояться хреста. Коли священик виганяє злого з людини і прикладає хрест, то злий кричить, його пече, бо він не прийняв Божої любові».

«Нести свій хрест - це взяти на себе ті обставини, які є: це служіння ближнім, це сприйняття тих, кого важко сприйняти. Часто ми питаємо в теперішній час: «А де є Бог? Чому Бог це допустив, що зараз діється?». Бог може всіх ворогів спинити. Христос помер на хресті і за тих, які з нього насміхалися. Наш ворог жорстокий, безпринципний. Бог шанує навіть його волю, а нам дає силу, мужність, безстрашність і ми, завдяки Божій силі, спиняємо ворога і починаємо навіть вже виганяти. Всі дивуються, бо стається не так, як думали аналітики, професіонали. Бог діє і дає нам  силу перемогти», - роздумував єпископ.

Далі проповідник продовжив: «Цей час є трагічний, гинуть найкращі сини і дочки України, гинуть жінки, діти... Це є час боротьби, це є наш час, час України, час зоряний, час героїв. Це час, в якому Бог міняє нас і цілий світ. Болить наше серце, душа, плачуть очі і мусять плакати, але це є сльози любові, а не розпачу. Хоч ми і відчуваємо ненависть до ворогів, маємо право мати немочі, бо ми є люди, але як християни маємо вставати. Старозавітні пророки теж мали немочі та все говорили Богові, були щирі у своїй молитві. Тому і ми віддаваймо Богові свій біль, свої немочі і він їх перетворить в силу. Коли ми свої терпіння приймаємо і віддаємо Богові, тоді ці терпіння мають величезну силу. Бог втручається в цю боротьбу і ми перемагаємо».

«Не зневірюймося, не панікуймо. Якщо Бог почав спиняти це зло, то і доведе все  до логічного завершення. Візьмімо свої хрести і вміймо їх віддати Христові. Несення хреста - це лише проміжна точка в історії спасіння, а завершення прийде у воскресінні. Вірмо і теж очікуймо та  готуймося до воскресіння», - завершив єпарх Бучацький УГКЦ.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Візьмімо свої хрести і вміймо їх віддати Христові», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/290322/004.jpg#joomlaImage://local-images/2022/290322/004.jpg?width=1023&height=768 Super User