«Що б Господь робив, будучи з нами, як людина, у ці хвилини ?», - владика Димитрій 

13 березня 2022 р. Б. владика Димитрій під час проповіді у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові сказав: «Сьогодні ми маємо першу неділю Великого посту. Метою посту є зустріч з Господом. Щоб ця зустріч відбулася, потрібно усунути перешкоди, бар'єри. Гріх є бар'єром до зустрічі з Господом. Але Сповідь, молитва і Слово Боже усувають цю перешкоду».

Далі єпарх Бучацький продовжив: «Процес Великого посту є процесом очищення від того, що нас деформує. А також є нагодою до глибшої зустрічі з Господом, перебування у більш тривалій молитві. Подумаймо, що б Господь робив, будучи з нами, як людина, у ці хвилини??? Для нас українців цей час посту є дуже тяжкий, у нас страшна війна. Ворог знищує наших дітей, жінок, наші будинки - це початок його поразки. Його ціль - посіяти страх, щоб ми стали слабкими. Але ми знаємо, що Бог зараз є з нами, бо він з тими, хто є у правді».

«Господь у нинішньому Євангелії вибирав тих, кому довіряв. Бог теж вибрав нас і нам довіряє, він вірить в нас, уповає на нас. Молитва наша, як народу, як нації, - це найпотужніша сила, яка діє у світі. Маємо робити все, що можемо зробити, кожен на своєму місці. Бути там, де можемо принести найбільше користі. Бог ліпить з нас сильну і потужну націю. Ця боротьба веде до перемоги і ми мусимо вистояти. Господь на нашому боці і перемога за ними, так хоче Бог», - підкреслив владика Димитрій.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Що б Господь робив, будучи з нами, як людина, у ці хвилини ?», - владика Димитрій  https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/17032202/006.jpg#joomlaImage://local-images/2022/17032202/006.jpg?width=1023&height=768 Super User