Кардинал Краєвський у Львові: біженці моляться і не втрачають надію

Папський роздавач милостині зустрічається з біженцями на заході України, що прибувають з теренів, охоплених бойовими діями, та вже надає конкретну допомогу.

Кардинал Конрад Краєвський з доручення Папи Франциска перебуває в Україні, щоби засвідчити підтримку всієї Церкви народові, що страждає від війни. В інтерв’ю для Радіо Ватикану – Vatican News він розповів про перші спостереження та про те, в який спосіб надається конкретна підтримка потребуючим.

«Я перебуваю поблизу Львова, але з причини безпеки не говоритиму де», – каже він на початку розмови з нашим колегою. «Сюди через Польщу прибуває допомога від європейської спільноти. Все вивантажується на великих складах, опісля фургони вирушають до Києва, до Одеси, на південь країни».

Добра новина, за його словами, полягає в тому, що «вся допомога ще прибуває до місця призначення, незважаючи на бомбардування». Це підтверджують єпископи з Києва, Одеси, Харкова, як також нунцій, з яким підтримується постійний контакт. І в цій сфері вже у конкретний спосіб надійшла допомога від Папи. «Тут існують труднощі з придбанням пального, тож через Елемозінерію Святіший Отець оплатив чимало рейсів тірів, великих вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу всередині України», – розповів кардинал Краєвський.

У четвер запланована екуменічна молитва за участі очільників різних конфесій. Коментуючи цей задум, Папський роздавач милостині зауважує, що «віра спроможна переміщувати гори, як читаємо в Євангелії, і ми в цьому впевнені. Думаю, що зможемо зупинити цю війну власне нашою молитвою, нашою вірою», – переконаний він.

Поєднання віри та солідарності запалює вогник надії. Ця надія проявляється у тому, що чимало з тих, хто залишив свою домівку, сподіваються повернутися додому. «Тут кожні п’ять хвилин зустрічаюся з біженцями, що прибувають з теренів охоплених війною. Насамперед, це жінки з дітьми. Дехто хоче виїхати до Польщі, тому стараються бути ближче до кордону, але є й такі, що переїхали до Львова, де ще нема війни, хоч рівень загрози високий, та чекають на визволення, чекають на те, щоби повернутися», – розповідає кардинал Краєвський. За його словами, населення Львова збільшилося на пів мільйона. Школи, парафії, кожен доступний квадратний метр, стали для них тимчасовою домівкою. «Де є трохи місця, його займають біженці, що моляться, що не втрачають надію, справді вдячні європейській спільноті за допомогу, за близькість і молитву», – додає він.

www.vaticannews.va

Кардинал Краєвський у Львові: біженці моляться і не втрачають надію https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/09032201.jpeg#joomlaImage://local-images/2022/09032201.jpeg?width=750&height=422 vb