«Стараймося побачити, що нам заважає бути з Богом в єдності», - Владика Димитрій

13 лютого 2022 р. Б., Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпарх Бучацький, під час проповіді у Прокатедральному  Соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці в м. Бучачі, звернувся до вірних: «У цю неділю митаря і фарисея Церква нас готує до Воскресіння Христового та навчає відкинути все, що нам заважає правдиво зустрітися з Господом».

Далі проповідник продовжив: «Відомий грішник - митар і фарисей, який є ззовні праведний, молилися разом. І фарисей, і митар молилися щиро, говорили свою правду. Фарисей дякував за те, що мав добре. Митар - навпаки, просив прощення за свої гріхи. Фарисей не бачив себе у повній правді, хвороба фарисейства дуже живуча і сьогодні. Часто християни не бачать себе в правді, думають,  що є кращі за інших. Те, що ми кращі, не є наша заслуга, це Бог дає нам можливість бути кращими».

Владика запитав вірних: «Які ми вийдемо зараз з цієї Служби Божої? Чи побачимо те, що нам заважає з Богом з'єднатися? Чи бачимо ми себе в правді? Що зміниться в нас сьогодні? Бог гордим противиться, а покірним дає благодать. Стараймося побачити, що нам заважає бути з Богом в єдності».

Також єпископ згадав про Патріарха Йосипа Сліпого, якому сповняється 130 років від дня народження: «Він і ті, які були з ним заодно, мали те, що ворог не може забрати - сильну віру в Бога. То ж у теперішній час проби берімо до рук нашу духовну зброю - молитву і не біймося».

В часі Божественної Літургії владика Дмитро уділив ієрейські свячення випускник Івано-Франківської Духовної Семінарії та Папської академії Альфонсіана - диякону Тарасу Винику.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Стараймося побачити, що нам заважає бути з Богом в єдності», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/190222/006.jpg#joomlaImage://local-images/2022/190222/006.jpg?width=1024&height=768 Super User