«Прагнення зустріти Господа має бути присутнє і в нас», - Владика Димитрій

7 лютого 2022 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький відвідав парафію Покрови Пресвятої Богородиці с. Великі Чорнокінці, Пробіжнянського деканату з нагоди освячення престолу.

Під час проповіді єпископ сказав: «Неділя Закхея готує нас до великого свята Пасхи. Закхей був головою над митарями. Тоді ставили митарями євреїв, бо римлян було замало. Митарі брали мито для ворогів, для римської імперії, а крім того, ще й добавляли для себе. В очах ізраїльського народу вони були зрадниками і негідниками».

Далі Владика продовжив: «Один із них, на ім'я Закхей, хотів побачити Ісуса, виліз на дерево, бо був малого зросту. Ісус, натомість, теж проявив особливу увагу і ввійшов до його дому. Закхей почав повертати своє майно, роздавати бідним. Ця увага Ісуса, не дорікання, не моралізація, а просто присутність Ісуса, спонукала до навернення великого грішника. Святе Передання каже, що Закхей вкінці стає християнином і мучеником за Христа».

«Ця неділя вчить нас бути подібним до Закхея. А саме: хотіти, як він, дуже побачити Ісуса, незважаючи на глузування, насмішки, навіть на свої гріхи. Це прагнення хотіти бодай раз зустріти Господа має бути присутнє і в нас. Ми - християни, живучи у світі, маємо так багато проблем, і можемо з Богом вирішувати багато справ. Але, чи знаємо ми того, у кого просимо, чи хочемо пережити з ним зустріч? Бо саме зустріч з Христом може перемінити наше життя і дати зріст», - завершив єпарх Бучацький, заохочуючи до молитви, яка є найбільшою зброєю в руках християн.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Прагнення зустріти Господа має бути присутнє і в нас», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/090222/005.jpg#joomlaImage://local-images/2022/090222/005.jpg?width=1024&height=768 Super User