Екуменічний молебень за єдність та мир в Україні

23 січня р. Б. у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові відбувся Екуменічний молебень за єдність та мир в Україні, разом молилися представники всіх християнських конфесій, які є присутні в місцевості: УГКЦ і ПЦУ, РКЦ, і ХВЄ.

Після спільної молитви учасники звернулись до присутніх із короткими привітаннями й висловили побажання на подальшу співпрацю між християнськими Церквами для добра народу.

До присутніх також звернувся о. Руслан Корнят, голова комісії у справах міжконфесійних та міжрелігійних відносин Бучацької єпархії УГКЦ. Священник подякував присутнім, передав вітання від правлячого Архиєрея владики Димитрія і, зокрема, сказав: «Сьогодні нас всіх зібрав Дух Святий і ми разом можемо молитися. Темою нашої молитви є слова з Євангелії від Матея 2.2 «Ми бачили його зорю на Сході». Дай нам, Боже, завжди чітко і ясно бачити Його зорю в нашому житті. І, не зважаючи на свій статус чи положення, покірно припадати до Христа, як пастушки, та нести свої дари. Нашими дарами нині є жива віра і любов. Нехай Господь об'єднує нашу Україну, бо в єдності сила народу».

Також о. А. Лемчук подякував парафіянам храму за участь в екуменічній молитві.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Екуменічний молебень за єдність та мир в Україні https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/250122/002.jpg#joomlaImage://local-images/2022/250122/002.jpg?width=1024&height=768 Super User