«Подія на Йордані історична і надто вагома для спасіння людства», - владика Димитрій

На свято Водохреща, 19 січня владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив святкові Богослужіння в Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра та Павла в м. Чорткові.

У проповіді єпископ наголосив: «Ось Агнець Божий, що бере на себе гріхи світу», - говорить нам Іван Хреститель. У Старому Завіті люди за свої гріхи приносили жертви тварин, тому для них слово: «Агнець» було зрозумілим. Жертви тварин не змивали гріхів, але цей процес їх виховував, що за гріх треба відповідати».

Далі єпископ продовжив: «Нам інколи є важко зрозуміти, як саме Господь Ісус взяв на себе гріхи світу? Саме на Йордані це стає більш зрозуміло. Господь не мав гріха жодного, але став з нами солідарний, увійшовши у Йорданські води. Взяв, щоб потім їх умертвити на хресті».

«Ми є ті, які охрестилися в ім'я Ісуса, охрестилися також в його смерть і воскресіння. Подія на Йордані є історична і надто вагома для спасіння людства. Іван Хреститель хрестив Ісуса і добре розумів, що відбувається, він мав Духа Святого і був пророком. На Йордані Отець дає в жертву свого Сина, а Дух Святий дає силу пройти цей шлях жертви. У цей тривожний час ми співаємо: «З нами Бог», але і наші противники співають: «З нами Бог». То з ким є Бог насправді? Можна волати до Господа, але, якщо ми чинимо беззаконня, то ми самі від нього віддаляємося. Ми не плануємо війни, ми тільки захищаємося. До Бога нас наближає молитва, піст і добрі справи, «...тоді Господь народові своєму дасть силу і благословить його миром», - каже псальмопівець. Але, чи ми будемо мати моральне право казати: «З нами Бог», якби ми не захотіли виконувати Його заповіту? Ще раз, відновлюючи хресні обіти, обіцяємо служити й вірити Христові. Цю молитву хресних обітів можемо повторювати кожен день, розуміючи, що присягаємо бути вірними Христові. «Надійся на Господа і будь мужнім! Нехай буде відважним Твоє серце! Надійся на Господа, і Він спасе тебе!», - заохочує нас у псальмах пророк Давид. Нехай так і буде», - підкреслив єпарх Бучацький.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Подія на Йордані історична і надто вагома для спасіння людства», - владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/21012201/001.jpg#joomlaImage://local-images/2022/21012201/001.jpg?width=1024&height=768 Super User