«Це не тільки гарний розпис, це духовний простір», - владика Димитрій

8 січня 2022 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький освятив каплицю в Чортківській загальноосвітній школі I-III ступенів № 2.

Звертаючись до дирекції школи, вчителів та запрошених гостей, єпископ підкреслив важливість такої каплиці у школі, яка послужить і для молитви, і для проведення уроків християнської етики. «Не в кожній школі є така капличка. Ви справді маєте чим пишатися. Це не тільки гарний розпис, це духовний простір, де є багато символів, які пригадують нам і про поживу для душі, і про місце нашого призначення у вічності, згідно з Божим планом. Входячи в цю каплицю, ми бачимо Покров Пресвятої Богородиці, без якої до неба нам було б дуже важко добратися».

Владика висловив велику вдячність директору школи та пані Анні, яка через свій розпис, залишила частинку своєї душі у цій каплиці.

Директор - Кульчицький Руслан Володимирович, звертаючись до присутніх, щиро подякував о. Андрію Лемчуку, владиці Димитрію та добродійці Анні за сприяння і жертовність у створенні такого майстерного розпису.

Також п. Анна поділилася враженнями від створеної художньої роботи, якою керував сам Господь, а вона була тільки знаряддям у Його величних творчих руках.

Прес служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Це не тільки гарний розпис, це духовний простір», - владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/11012203/010.jpg#joomlaImage://local-images/2022/11012203/010.jpg?width=1024&height=768 Super User