Владика Дмитро освятив наріжний камінь під будівництво нового храму

В понеділок, 30 травня 2016 р. Б., Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Правлячий Архиєрей Бучацької Єпархії УГКЦ відвідав с. Кулаківці, Заліщицького деканату де здійснив освячення наріжного каменю та місця під будову нового храму.

Відвідини розпочалися з привітального слова юних парафіян та пароха о. Володимира Драбика. Після зустрічі єпископа розпочався чин освячення, який очолив Владика Дмитро у співслужінні: о. Ярослава Шмиглика – декана, о. Петра Мельничина, о. Василя Черничука, о. Андрія Стешина та о. Володимира Драбика.

По завершенню чину освячення Владика Дмитро виголосив проповідь в якій наголосив на тому, що храм є найвеличнішою спорудою, яка не може зрівнятися з земними будівлями, навіть якщо в ній живе президент чи король, бо в храмі живе Господь. Також Єпископ звернув увагу на те, що український народ, навіть у час захисту країни від зовнішньої агресії та значних економічних негараздів, починає та продовжує будувати духовні святині.

На закінчення  Преосвященний  Владика уділив всім присутнім архиєрейське благословення, а о. Володимир Драбик, в свою чергу, подякував Владиці Дмитру за відвідини.

Прес-служба Бучацької Єпархії

Владика Дмитро освятив наріжний камінь під будівництво нового храму https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User