22 квітня в м. Чорткові відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку жертвам чорнобильської катастрофи, яка забрала сотні тисяч життів та відгомін якої чути ще й до сьогодні. З ініціативи Товариства Союзу Чорнобильців та за підтримки обласної та районної держадміністрацій, було зведено цей пам’ятний знак, як окрасу міста та вічну пам’ять про мужніх земляків, які пожертвували своїм життям заради багатьох.

Відкрити цей пам’ятний монумент був запрошений голова обласної держадміністрації п. Юрій Чижмарь. Також присутніми були голова районної ради п. Роман Чортківський , мер м. Чорткова п. Ігор Билиця, директор медичного коледжу п. Любомир Білик та ін. Після відкриття пам’ятного знаку Апостольський Адміністратор о. Дмитро Григорак, ЧСВВ спільно з о. Миколою Малим, о. Григорієм Канаком та о. Михайлом Левковичем УАПЦ разом з хором Чортківської Дяківсько-Катехитичної Академії відслужили панахиду за душі жертв-героїв чорнобильської катастрофи, а опісля посвятили пам’ятний монумент.

 

У своєму повчальному слові о. Дмитро звернув увагу на те, що ми пам’ятаємо цих героїв і будемо їх пам’ятати та дякувати їм за їх мужність, але, отримавши такий гіркий досвід, ми повинні докласти усіх зусиль, щоб подібне жахіття більше ніколи не повторилося.

На завершення цього дійства було вручено грамоти та медалі ветеранам ліквідації чорнобильської катастрофи, та покладання квітів до підніжжя пам’ятного монумента. Закінчилося це урочисте дійство церковним гімном «Боже Великий Єдиний», який виконали студенти Дяківської Академії.

 

Підготував ліц. Володимир Білінчук
Прес-секретар Бучацької єпархії УГКЦ

Посвячення пам’ятного монументу жертвам чорнобильської катастрофи https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User