«Смиренна людина потягає йти не за собою, а за Христом», - владика Димитрій

8 січня 2022 р. Б., в свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Святу Літургію у каплиці Пресвятої Родини ЗСПР в м. Чорткові.

Звертаючись до присутніх, єпископ вияснював відносини осіб Пресвятої Трійці та Пресвятої Родини: «Пресвята Родина є прикладом до наслідування саме у своїй гармонії. Відкритість у спільноті чи сім'ї є християнською моделлю стосунків. Наше покликання - приймати іншу особу такою, як вона є, і те, що є добре, не нівелювати під свою подобу, а розвивати. Утверджувати те добре, яке є закладено самим Богом».

«Якщо ми хочемо бути іконою Пресвятої Родини - маємо пізнавати себе та інших через Духа Святого. Саме Святий Дух відкриває нам таїнства людської душі. Господь у своїй смиренності є величний і смиренний у величності. Через смиренність Бог має доступ до кожного з нас. Смиренна людина потягає йти не за собою, а за Христом», - підкреслив проповідник.

Також владика Димитрій подякував Сестрам Пресвятої Родини за їхні молитви та служіння у Бучацькій єпархії, побажав щедрих Божих благословінь.

Прес служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Смиренна людина потягає йти не за собою, а за Христом», - владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2022/11012202/015.jpg#joomlaImage://local-images/2022/11012202/015.jpg?width=1024&height=768 Super User