«Гріх спотворив людину...», - Владика Димитрій

У недільній проповіді, яка прозвучала у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра та Павла, що у Чорткові, 14 листопада 2021 р. Б., Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Кир Димитрій розважав над притчею про сіяча.

Єпископ роздумував над значенням слова у житті людини, про Бога та слово людське: «Гріх спотворив цей неоціненний дар Божий. Замість того, щоб чути Бога, передавати Його волю щодо нас усім своїм життям, людина думає, говорить і чинить лукаво, корисливо, жорстоко, спотворюючи усе те, що було покликане до життя Творцем. Слово Бога-Творця є діяльним та творчим, воно завжди звернене до усього творіння. І ми, сотворені на образ та подобу Божу, покликані відповісти на Його звернення та принести плід боговгодного життя».

Єпарх Бучацький наголосив: «Повнотою Божого Слова - звернення до нас, став прихід Бога Сина на землю. Через своє об'явлення та Одкровення у Святих Писаннях, науку апостолів та святої Церкви, Бог продовжує звертатись до нас і кличе до спасіння. Проте, трагедією постають спроби ігнорувати, не чути і навіть заперечувати Божі істини людьми, які чинять гріх. І, навіть, попри це, Бог шанує волю тих, хто не приймає Його до свого життя, серця. Це відбувається тому, що Бог є самою любов'ю та чинить супроти людини виключно з любові. По-різному люди приймають Боже слово, звернене до них. Однак ,важливо не лише слухати його, а принести плід своїм боговгодним життям. Плід праведності найповніше виявляється у терпіннях. Приймати допущене Богом, приймати ближнього з його вадами з любові-покликання усіх нас. Немає любові без прийняття ближнього».

На завершення Владика Димитрій вжив вислів св. Августина, який для нас є прикладом співжиття з ближніми: «Любити грішника- відкидати гріх». Це буде плідною відповіддю на Слово Боже. Не вистачає Слово Боже чути,- маємо жити згідно нього і свідчити його усім своїм життям .Це і буде проявом Божої любові , яка перебуває у нас».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Гріх спотворив людину...», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2021/201121.jpg#joomlaImage://local-images/2021/201121.jpg?width=1600&height=1201 Super User