«Найкращим прославленням мучеників буде наслідування їхніх чеснот», - Владика Димитрій

Архиєрейську Літургію, з нагоди свята Великомученика Димитрія, 8 листопада 2021 р. Б. у Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла в м. Чорткові, очолив Владика Димитрій Григорак у співслужінні отців Бучацької єпархії та отців - василіян з м. Бучача, м.Чорткова та з с. Улашківці. Також, з нагоди іменин Бучацького Архиєрея, на Святій Літургії були присутні монахині ЗСМ, ЗСПР та вірні єпархії.

Звертаючись до присутніх, у своїй проповіді єпископ зазначив: «Мученики за віру терпіли великі терпіння та тортури, і все це заради Христа. Йдучи на муки, вони не тільки бачили перед собою вічність, але мали велику любов до Бога і спрагу життя в Бозі. Ми інколи можемо мати владу, славу, комфортне життя, але не мати життя з Христом і це є великою трагедією людини тут, на землі».

«Великомученик Димитрій прийняв геройську смерть за Христа і отримав вічну радість життя в Бозі. Страх, який паралізував його мучителів і зроджував ненависть до християн, був вбивчий. Святий Димитрій на своїй останній Голгофті замість страху мав велике довір'я до Господа. Хоч Димитрій загинув, але так насправді переміг. Свідки мученичих смертей перших християн наверталися, мученики були плідним зерном, яке давало тисячі нових християн», - продовжив єпарх Бучацький.

«Хто з великою вірою прибігає до мученика, може очікувати всього від Господа, каже наш Митрополит Андрій Шептицький. Бачачи живі подвиги тих, які віддали своє життя за Христа, можемо брати з них приклад. Тому, що найкращим прославленням для ним буде наше праведне життя і наслідування їхніх чеснот», - підкреслив Владика Димитрій.

Після Святої Літургії щирими словами подяки, осінніми квітами та радісним многоліттям свого Архиєрея з іменинами вітали священники, молодь та вірні.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Найкращим прославленням мучеників буде наслідування їхніх чеснот», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2021/101121/003.jpg#joomlaImage://local-images/2021/101121/003.jpg?width=1160&height=768 Super User