«Чи Бог є моїм найпершим і незаперечним авторитетом?», - Владика Димитрій

25 жовтня 2021 р. Б., Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію у Катедральному храмі Верховних Апостолів Петра і Павла в м.Чорткові.

Згідно Євангельського уривка, владика, на прикладі поведінки апостолів, пояснював, якою має бути наша віра: «Апостоли не розуміли, чому потрібно закидувати сіті, але на слово Христа вони зробили так, як Він велів, і сіті наповнилися рибою вщерть. Сталося чудо. Рибалки, маючи повні човни риби, кинули сіті і пішли за Ісусом. Цей крок довіри до того, хто, на перший погляд, простими речами захопив їхні душі, був початком їхнього покликання. Вони повірили Ісусові. Якщо порівняти апостолів та Адама і Єву, то бачимо, що прародичі авторитет Бога поставили нижче авторитету змія. Вони засумнівалися, не повірили своєму Творцеві».

Далі єпископ продовжив : «Важливо задуматися: зараз хто є мій авторитет, за ким я йду, кого я слухаю? Хто є моїм безумовним авторитетом, кому довіряю своє життя, своє здоров'я? В часі пандемії для нас є багато викликів. Чи Бог є моїм найпершим і незаперечним авторитетом?».

«Вірити - означає довіряти, навіть не розуміючи. Часом Господь вимагає від нас такої сліпої віри і це нас формує у довір'ї і любові до Бога. Спочатку має бути віра, а потім розуміння»,- підкреслив Архиєрей.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Чи Бог є моїм найпершим і незаперечним авторитетом?», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2021/261021/005.jpg#joomlaImage://local-images/2021/261021/005.jpg?width=1024&height=768 Super User