«Християнство не є збіркою законів, але силою Божою», - Владика Димитрій

17 жовтня 2021 р. Б. Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Целіїв, з нагоди освячення новозбудованої дзвіниці і дзвона.

Згідно недільного Євангелія, єпископ повчав: «Жінка, яка просила Ісуса про оздоровлення своєї дочки, була поганкою, поклонялася ідолам. Її народ приносив в жертву ідолам навіть своїх дітей. Ця жінка просить оздоровлення своєї дочки у противника свого народу - Ісуса Христа. Ісус спершу не звертає уваги, ніби не чує, пізніше називає її народ, і її  щенятами. Жінка упокорилася і отримала результат. Гординя - це дух зла, це бар'єр, перешкода, яка нас віддаляє від Творця. Ісус дає можливість усунути той бар'єр, упокоривши її.  Жінка - ханаанянка витримала той іспит на «відмінно». Її віра стала більшою ніж гординя».

Далі проповідник продовжив: «Покора і любов до ближнього, є запорукою вислуханої молитви. Саме покора і любов жінки - матері до своєї дочки перемогла все. Жінка три рази називає Ісуса Христа Господом за дуже короткий час. Для нас Господь - то є Цар і Пан нашого життя. Через Таїнство Хрещення ми стаємося дітьми Божими, які мають і обов'язки, і права. Мало знати, що Бог є, але визнавати свідомо і добровільно Ісуса своїм Господом є великим даром. Християнство не є збіркою законів, але силою Божою, яка живиться Божою благодаттю і любов'ю. Нам є необхідна участь Бога щодня у нашому житті. Саме така щоденна участь і формує нашу віру».

Наводячи приклад з життя Блаженного Миколая Чарнецького, єпископ повчав, як потрібно прощати ворогам, щоб перемінювати себе і світ: «Просімо нашого Господа, щоб скріплював нашу віру, щоб ми ставалися людьми, які вміють відкинути гординю, простити ворогам, любити ближнього».

Владика подякував пароху о. Володимиру та всім доброчинцям за новозбудовану дзвіницю і придбання церковного дзвону, який не просто буде окрасою храму, а будитиме душі до розмови з Господом.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Християнство не є збіркою законів, але силою Божою», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2021/20102101/011.jpg#joomlaImage://local-images/2021/20102101/011.jpg?width=1024&height=768 Super User