«Пенетенціарія несе місію переміни», - Владика Димитрій

9 жовтня 2021 р. Б. в день коли Церква вшановує Переставлення святого апостола і євангелиста Йоана Богослова Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Святу Літургію в храмі святого апостола Йоана Богослова, що знаходиться на території Чортківської установи виконання покарань (№26).

Єпископ освятив храм після ремонту і, звертаючись до присутніх, сказав: «Ісус Христос, живучи на цій землі, виявляв свою безмежну любов до своїх створінь. Особливістю Його любові було запрошення щодо переміни людського серця, способу життя, щоденного вибору. Цей заклад, у якому ми сьогодні молимось разом, теж є місцем, де всі задіяні програми мають на меті змінити людину, зробити її кращою, допомогти зрозуміти помилки, покаятися і виправитися. Пенетенціарія теж несе місію переміни».

Далі проповідник продовжив: «Апостол і євангелист Йоан, який спочив на грудях Ісуса, найглибше відчув, прийняв і нам передав цю Божу любов. Його ще називають апостолом любові. Бажаю нам усім теж прийняти в своє життя Божу любов, щоб могти ділитися нею з тими, хто є зранений власним і чужим егоїзмом, насиллям, використанням людини».

«Євангеліє, яке описав богослов Іван, також має програму, яка має мету щодо життя вічного для кожного із нас. Там теж є головна думка, яка домінує, і, читаючи Слово Боже, ми дуже просто можемо це розуміти. Переміни своє серце і прийми Божу любов, - запрошує нас Христос через свого апостола Івана», - завершив Архиєрей.

Цього ж дня Владика Димитрій освятив кивот для зберігання Найсвятіших Тайн.

«В нашому храмі вже відтепер буде живий Христос на престолі у кивоті. Першим кивотом для Божого Сина була Пречиста Діва Марія, як людина. Кожен з нас, хто вважає себе християнином, є покликаний бути кивотом Божої любові, особливо коли ми приймаємо Христа у Пресвятій Тайні Євхаристії», - сказав капелан установи о. Євген Гаврилишин.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Пенетенціарія несе місію переміни», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2021/111021.jpg#joomlaImage://local-images/2021/111021.jpg?width=1280&height=961 Super User