«Нехай усім нам Господь дає велику відвагу вірити», - Владика Димитрій

28-29 серпня 2021 р. Б. відбулася єпархіальна проща до Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці і Хреста Релікварія з частинками Чудотворного Животворящого Хреста Господнього в с. Устя-Зелене на Монастирищині.

Освячення каплички та Архиєрейську Святу Літургію очолив Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький УГКЦ, у співслужінні священиків єпархії.

Звертаючись до учасників прощі, єпископ сказав: «У сьогоднішньому Євангелії від Матея Господь повчає апостолів і усіх нас, як потрібно зростати у вірі. Урок віри Господь дає через ціле своє земне життя, а зокрема, через терпіння, смерть на хресті і воскресіння».

Далі єпарх Бучацький продовжив: «Син Божий показує шлях, яким можна перемогти гріх. Бо гріх нас знищує. Пізнати гріх, у біблійному значенні, означає прийняти його у своє життя. Якщо людина пізнає зло, то відкидає Бога і навпаки. Відрив від Бога, від життя - нищить людину. Після страстей і воскресіння Христа ми маємо більшу нагоду мати зв'язок з Богом. Ісус прийняв терпіння за наш гріх, прийняв волю Отця і здійснилося відкуплення людського роду. Момент смерті Ісуса Христа - це момент нашого спасіння, тому ми почитаємо хрест. Животворящий Хрест Господній дає життя, бо на ньому Бог дав справжнє життя світові. Тільки в єдності з Богом є правдиве життя, яке продовжується у вічності. Суцільна смерть чекає на тих, хто тут не поєднався з Богом».

«Вчорашнє свято Успіння Пресвятої Богородиці свідчить про існування вічності і про нагороду для тих, хто любить Бога понад усе. Перейшовши поріг смерті, Божа Мати не зазнала тлінності. Ми є християни і, входячи в родину Пресвятої Трійці, є теж запрошені жити в діалозі любові як з Богом, так і з нашими ближніми. Будьмо щоденними свідками Божої любові на землі, так як це робила Пресвята Богородиця. Нехай усім нам Господь дає велику відвагу вірити», - завершив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Нехай усім нам Господь дає велику відвагу вірити», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User