«Без служіння священства немає у людей майбутнього», - Владика Димитрій

26 серпня 2021 р. Б. в с. Раштівці Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ – єпарх Бучацький очолив заупокійну Святу Літургію в роковини смерті митрофорного протоієрея Григорія Полоза.

Звертаючись до присутніх, єпископ промовив: «Сьогодні, у річницю від дня смерті о. Григорія, молимось за упокій його душі. Кожен з нас чекає на свою вічність. Це є особлива молитва, молитва за священика. Сам Господь вибирає людей, з якими хоче ділитися своєю Божественною владою прощати і відпускати гріхи, здійснювати Таїнства Церкви. Це не для того, щоб когось вивищити, але, щоб людина вела людину до Бога. Священик є той, хто відкриває людям дорогу до вічного щастя».

Далі єпарх Бучацький продовжив: «Коли маємо воскресний період, то співаємо, що Господь тим, що в гробах, дарує життя. Тіло помирає, а душа ніколи не перестає існувати. Ті, хто тут, на землі, жив з Христом, отримують вічне життя. Це життя у Бозі, у вічній любові, радості і мирі. Без Бога людина тільки існує, і такий шлях не є гідний людини».

«Без служіння священства немає у людей майбутнього», - Владика Димитрій

«Без служіння священства немає у людей майбутнього. Служіння отця Григорія було на Божу славу, для добра людей. Нам важко зрозуміти, але, з Божою допомогою, маємо прийняти його ранній відхід від нас. Зараз о. Григорій є з тими, кому він проповідував справжнє Життя, вказував правдиву Дорогу, вчив Правди. Молимось і за отця, і до отця, щоб просив за нас, щоб той шлях Преображення ми пройшли гідно, з честю і в повноті. Ми всі творимо єдине Тіло Христове - Церкву, ми всі разом є тоді, коли ми є з Богом. Стараймося проживати кожен наш день у глибокій єдності з Христом, у Божій ласці, тоді будемо близькі одні до одних», - завершив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Без служіння священства немає у людей майбутнього», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User