«Нехай кожного дня Господь діє у нас і через нас», - Владика Димитрій

18 серпня 2021 р. Б., підчас єпархіальної прощі до чудотворної Савелівської Богородиці, на Монастирищині, Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький у співслужнні Владика Івана Кулика – єпарха Кам’янець-Подільського очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

В часі проповіді Владика Дмитро звернувся до присутніх: «Мужі: Мойсей і Ілля, як представники закону і благодаті, говорили з Ісусом про Його страждання на горі Таворі. Апостоли зрозуміли Божі таємниці страждань аж після зшестя Святого Духа».

Далі єпарх Бучацький продовжив: «Ісусове Преображення - це подія, коли Господь показав частинку свого Божества. Петро захотів аж три намети зробити і залишитися в тому стані назавжди. Цей стан наповнений любов'ю, вічним небесним щастям, очікує кожного з нас, які йдемо за Христом. Апостоли тоді на Таворі засмакували цю небесну вічність».

«У це щастя потрібно намагатися увійти, практикуючи християнські чесноти. Господь не хоче, щоб ми зі страху чи з примусу вибирали Його любов, а свідомо і добровільно. Тут, на цьому відпустовому місці, час є благодатним, сприятливим для нас, тут ми віддаємо всі клопоти і проблеми родини, Церкви, України в руки Божі. Проте, слід пам'ятати, що Бог є наш батько, а ми - його діти, а не прохачі. Він хоче не тільки наших прохань, а взаємності у стосунках. Бог хоче, щоб і ми Його любили, не тільки Він нас. Будьмо відкритими на Його любов і любімо тих, хто поруч, таким чином виконаємо Його найголовнішу заповідь. Нехай кожного дня Господь діє у нас і через нас», - завершив єпископ.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Нехай кожного дня Господь діє у нас і через нас», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User