Проща в Улашківцях

7 липня 2021 р. Б., на свято Різдва Івана Хрестителя, Владика Димитрій Григорак) очолив Архиєрейську Літургію у монастирі отців Василіян, де знаходиться Улашківська Чудотворна ікона Божої Матері, частинка Животворящого Хреста Христового та Чудотворний образ Івана Хрестителя.

Звертаючись до присутніх, єпископ сказав: «Про Івана Хрестителя ще наперед було сказано: «Він буде великим в очах Божих». І дійсно так сталося, бо всіх святих свято є тоді, коли був день їхньої смерті, його свято - коли народився. В церковному календарі тільки трьох осіб ми святкуємо Різдво - Ісуса Христа, Богородиці і Івана Хрестителя. Іван Хреститель був Предтечею, який долав бар'єри, що були перешкодою до прийняття Христової Євангелії».

Далі Владика продовжив: «Покаятися - це прийняти правду про себе, стати в правді перед Богом. Іван Хреститель закликав всіх до покаяння, він мав великий авторитет у очах навіть і поган. В той час було багато проповідників, але до Івана йшли всі. Найбільше Предтеча притягав людей своїм способом життя, жертвенністю і безкомпромісністю.

Його життя було бездоганне, він мав великий дар Божий. До нього йшли каятися тисячі людей. Це один із ключових моментів в історії спасіння».

«Господь, прийшовши на землю, радикально змінив образ Бога, показав, що Бог є батьком, до якого кажемо: «Авва Отче», і суть Божого Царства - це родина батька і дітей, це спільнота Церкви Христової. Ми є покликані увійти в життя Пресвятої Трійці. Саме до такого життя нас сьогодні запрошує Іван Хреститель», - завершив Владика Димитрій.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Проща в Улашківцях https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User