Єпархіальний з’їзд Апостольства молитви Бучацької єпархії УГКЦ

«Я лагідний і сумирний серцем» Мт. 11,28

У день свята Серця Христового у Улашківському монастирі оо. Василіян відбувся єпархіальний з’їзд Апостольства Молитви Бучацької єпархії УГКЦ під назвою: «Я лагідний і сумирний серцем» Мт. 11,28. Ця спільнота є у важливій увазі Папи Франциска, яка є присутня у 100 країнах світу. Це велика духовна армія вірних християн, які моляться у наміреннях Святішого Отця за потреби Христової Церкви. В Україні є понад 17 тисяч, у Бучацькій єпарархії 4 тисячі осіб. До неї вступають чоловіки і жінки, цілі родини та молодь.

Божественну Літургію очолив преосвященний владика Димитрій Григорак, ЧСВВ. У своєму душпастирському слові єпископ наголосив на важливості жити правдою і любов’ю, наслідуючи у всьому Ісуса Христа. Звертаючись до Апостольства Молитви, владика подякував за стояння у молитві за потреби Церкви Христової, закликав до подальшої молитви і свідчень живою вірою добрими ділами любові нашого Спасителя. Святкуючи сьогоднішнє свято Серця Христового ми запрошені в особливий спосіб довіритись Ісусові, у покорі і простоті прийняти його любов і свідчити про дію Божого милосердя у сучасному світі.

На з’їзд приїхали отці, які відповідальні за провід Апостольства Молитви в деканатах Бучацької єпархії. Понад 300 осіб Апостольства Молитви із різних деканатів єпархії взяли участь у з’їзді.

Після Божественої Літургії відбулась віднова посвяти, приймання нових членів в Апостольство молитви та нових ревнителів. Радісно було бачити коли в Апостольство молитви посвячується молодь. На завершення єпископ усім уділив пастирське благословення із бажанням його плідного процвітання та розвитку. о. Йосафат Фітель, координатор Апостольства молитви у Бучацькій єпархії висловили вдячність єпископу за його духовну опіку над вірними, отцям і всім членам Апосольства Молитви за їх жертвенність та чисельність. Опісля були проведені збори, де був представлений план праці Апостольства молитви у Бучацькій єпархії на 2021-2022 рік.

о. Йосафат Фітель, ЧСВВ
Координатор Апостольства молитви у Бучацькій єпархії

Єпархіальний з’їзд Апостольства молитви Бучацької єпархії УГКЦ https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User