«Ісус і нас запрошує жити в дусі і правді», - Владика Димитрій

30 травня 2021 р. Б. з пастирським візитом Владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ - єпарх Бучацький, відвідав парафію Перенесення Мощей Святого Миколая Чудотворця у с. Велеснів, що на Монастирищині, де очолив Архиєрейську Божественну Літургію та освятив іконостас.

Підчас Євангельської проповіді єпископ звернувся до вірних: «У цій Божественній Літургії єднаємось з Христом у Пресвятій Тайні Євхаристії, а також єднаємось з Його Словом у розповіді про самарянку. Зазвичай, у час полудній люди ховаються від сонця, відпочивають. У цей період жінка йде по воду, йде тоді, коли інші не йдуть, бо розуміє, що живе неправильно. Там вона чує Слово Ісуса по живу воду».

Далі Владика доповнив: «Жива вода - це благодать Божа. Ця благодать може бути у кожній людині, яка повірить у Джерело, звідки витікає ця вода. Ми можемо прожити без живої води - Божої благодаті ціле життя. Але це не буде життя. Життя - це те, яке дає сам Христос. Те, що Христос воскрес - є історичним фактом. Смерть душі - це розрив людини з Богом, життя у грісі. Це сталося тоді, коли Адам і Єва пізнали зло. Можна існувати у цьому світі, але це не життя гідне людини, це існування. Життя у Бозі відкриває людині очі, тоді вона не бере від світу все підряд. Як нам ту воду живу знайти і який є знак, коли ми є справді спраглі? Той, що грішить і каже, що є щасливий - обманює себе, бо все рівно має тривогу і його совість кричить, душа все рівно болить. Людина може ще більше падати в гріх, пити, вживати наркотики ,вести неморальний спосіб життя. Але цим хіба лише прирікає себе на цілковите знищення, на тваринячий спосіб життя. І тільки Слова Ісуса, Його благодать через Святі Тайни, молитву є здатні оживити такі мертві стосунки з Ним».

«Бог прагне бути з нами. Бог любить нас безумовно, але це нам потрібно жити у правді, щоб прийняти Божу любов. Ісус ламає стереотипи тогочасних звичаїв і перший говорить до жінки. Жінка говорить правду про свій упадок і тоді починається її навернення, вона пізнає правду про Бога в Ісусі Христі. Ісус зустрів її біля криниці, але то Він був джерелом правдивим. Ісус і нас запрошує жити в дусі і правді, бути собою, зректися гріха, гордині, які нас спотворюють. Це стане теж нашим початком навернення. Спасаючи себе - спасаєш інших. Нехай нас Бог благословить, щоб ми дійсно жили в дусі і в правді, на Божу славу», - завершив єпарх Бучацький.

Того ж дня, підчас Святої Літургії, Владика Димитрій уділив священичі свячення диякону Степану Заворотняку, та побажав нововисвяченому священикові бути ревним у служінні Церкві і її вірному людові.


Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ісус і нас запрошує жити в дусі і правді», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User