«Важливо є зберігати пам'ять про тих людей, які творили історію», - Владика Димитрій

25 травня 2021 р. Б. Владика Димитрій Григорак, ЧСВВ - єпарх Бучацький, освятив кабінет - музей адвокатури Чортківщини, а також меморіальну дошку на честь видатного українського громадського і політичного діяча, адвоката (доктора права) – Антіна Горбачевського у Чортківському навчально-науковому інституту підприємства і бізнесу ЗУНУ.

У кабінеті-музеї можна ознайомитись не тільки з навчальними стендами, а також з виставкою книг «Адвокати в українському державотворенні». Саме ці стіни інституту стали місцем для відкриття кабінету-музею тому, що за австрійських часів ця будівля слугувала окружним судом, де з 1893 року, заснувавши адвокатську канцелярію, працював Антін Горбачевський. Паралельно з адвокатською працею він займався у Чорткові політичною та громадською роботою.

Цікавою була розповідь доповідача, кандидата історичних наук, директора ЗОШ №2– Кульчицького Р.В., який пригадав, що у 1913 році А. Горбачевський став єдиним українцем серед членів Найвищого державного трибуналу у Відні та багато інших цікавих історичних фактів.

Владика Димитрій теж, розповідаючи про життя видатного українського громадського і політичного діяча, адвоката (доктора права), Антіна Горбачевського, вказав на його досягнення у розвитку української державності. Зокрема єпископ сказав: «Як важливо є зберігати пам'ять про тих людей, які творили історію. Для нас зараз є дуже важливо продовжувати зберігати наші традиції та незалежність, яку для нас залишили наші предки, бо вони все робили для того, щоб ми жили якнайкраще у вільній і незалежній Україні. Тому маємо берегти всі ті цінності, які вони залишили для нас».

Владика подякував усім, хто постарався, щоб у Чорткові був такий музей і пам'ять про видатних людей, які творили нашу історію. Побажав усім присутнім не зупинятися на досягнутому та разом з Богом прямувати до поставленої мети.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

«Важливо є зберігати пам'ять про тих людей, які творили історію», - Владика Димитрій https://www.buchacheparchy.org.ua/ Super User