Єпархіальна Хресна дорога в Савелівці

20 квітня 2024 р. Б. у відпустовому місці с. Савелівка відбулася Єпархіальна Хресна дорога Бучацької Єпархії за участю духовенства та вірних. Молитву очолив Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький та Владика Іван Кулик, Єпарх Кам’янець-Подільський.

Спільна Хресна дорога зібрала в Савелівці багатьох вірних та духовенство з різних куточків Бучацької Єпархії. Особлива важливість цієї молитви зумовлена викликами непростих подій, які відбуваються в країні. Вірні та духовенство в особливий спосіб, єднаючись із стражданнями Христа, підносили свої молитви за припинення війни, мир та спокій у країні.

Звертаючись до вірних, Владика Дмитро промовив: «Ця Хресна дорога, яку ми достойно проходимо, відбувається у час війни. Ми живемо в героїчний час, коли люди жертвують найдорожчим в ім’я справедливості. Наша земля багата на героїв. Кожен несе свій хрест. Хто уникає хреста, того він ще більше придавлює, а хто несе його з достоїнством, для того він стає спасінням. Сьогодні ми просимо у Бога перемоги і милості для наших воїнів-героїв. Наша Україна несе свій хрест, всі ми разом несемо його на Голгофу. Цей хрест має перемінити нас, щоб ми стали такою нацією, якою її хоче бачити Бог».

Похід із Хрестом Господнім супроводжувався духовними розважаннями та проповідями священиків, а також співом студентів Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина під керівництвом Віце-ректора з навчальної роботи о. Івана Андрухіва.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Єпархіальна Хресна дорога в Савелівці https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/24042402/014.jpg#joomlaImage://local-images/2024/24042402/014.jpg?width=1024&height=768 Super User