Архиєрейська Божественна Літургія в 32-гу Неділю по Зісланні Святого Духа

14 січня 2024 р. Б. в 32-гу Неділю по Зісланні Святого Духа, преподобних у Синаї і Раїті повбиваних та день пам’яті святої рівноапостольної Ніни Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Собрі св. верх. апп. Петра і Павла

Після прочитання євангельського уривку цієї неділі Преосвященний Владика Дмитро виголосив проповідь в якій глибоко проаналізував подію оздоровлення прокажених. «Центральною темою сьогоднішнього євангельського читання є вдячність. Кожна молитва – це єдність із Богом. Коли маємо якісь проблеми, біди чи нам чогось бракує, тоді ми звертаємося до Бога. Молитва буває різною. Вона може бути формальною, а може бути щирою, від серця. Інколи ми забуваємо дякувати Богові. Людина схильна думати і просити в Бога те, чого в неї немає і забуває дякувати Богові за те, що має і що отримує кожного дня», - говорить Владика.

Далі проповідник продовжує тему євангельських слів: «Господь, оздоровляючи прокажених, знав, що лише один із них повернеться йому подякувати за це. І в цьому ми повинні вбачати важливу істину – робити добро, не чекаючи подяки. В цьому моменті Господь нас навчає справжньої праведності». На звершення проповіді Владика Дмитро пригадав кожному присутньому спільні молитовні прохання і головну мету моління християнина в теперішньому часі.

Після Архиєрейської Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро уділив усім присутнім архиєрейське благословення, а спільна молитва за Україну та воїнів завершили недільне Богослужіння.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в 32-гу Неділю по Зісланні Святого Духа https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/190124/005.jpg#joomlaImage://local-images/2024/190124/005.jpg?width=1024&height=768 Super User