Чин Похорону воїна-героя Ігоря Дурди

6 січня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна-героя Ігоря Дурди, жителя с. Трибухівці Бучацького Деканату.

Вже з перших днів війни воїн-герой Ігор не зміг залишитися осторонь обов’язку захищати свою державу, тому став на захист своєї Батьківщини. Під час бою 2 січня 2024 року в районі населеного пункту Михайлівка Краматорського району Донецької області Ігор Дурда отримав поранення несумісні з життям.

На похоронні Богослужіння прибула велика кількість духовенства,  односельчан, представників влади, рідні і близькі покійного. Звертаючись із словом співчуття до усіх присутніх Преосвященний Владика Дмитро промовив: «Сьогодні ми прощаємося із воїном Ігорем, який пожертвував своїм життям  для миру і спокою своєї Батьківщини. Його жертву неможливо оцінити нічим матеріальним, вона залишиться в пам’яті багатьох поколінь. Зараз важко знайти слова розради для рідних і близьких воїна Ігоря, лише уповання на Божу справедливість вселяє віру. Його жертва – це справа угодна Богу, бо лише  справжня віддана любов до України була основою його життя. Сьогодні ми дякуємо воїну Ігорю за його відданість, героїзм і справжній патріотизм. Схиляємо низько голови в молитві за його душу».

Після завершення поминального Богослужіння в храмі преп. Параскеви тіло воїна-героя було перенесено на місцевий цвинтар, де воно знайшло свій вічний спокій. 

Вічна слава про незабутній подвиг воїна і вічне світло його безсмертній душі!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин Похорону воїна-героя Ігоря Дурди https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2024/12012401/005.jpg#joomlaImage://local-images/2024/12012401/005.jpg?width=1024&height=768 Super User