Поминальна Панахида в день 115-ї річниці від дня народження Степана Бандери

1 січня 2024 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Єпарх Бучацький взяв участь в урочистому заході з нагоди 115-ї річниці від Дня народження Степана Бандери.

Історична постать Степана Бандери знакова для України. Серед пантеону наших національно-патріотичних діячів він вирізняється своєю активною визвольною боротьбою. Навіть через багато років Степан Бандера є символом боротьби народу проти поневолювачів. Його громадянська позиція і патріотичне кредо є дороговказом і у теперішніх подіях війни. Тому, в день його народження представники влади, духовенство, інтелігенція, небайдужі громадяни зібралися біля погруддя великого сина українського народу Степана Бандери для вшанування його пам’яті.

Захід розпочався спільною молитвою – Панахидою за душу Степана Бандери. Поминальне Богослужіння очолив Преосвященний Владика Дмитро у співслужінні численного духовенства, серед яких були присутні священики ПЦУ. 

Роздумуючи над значенням діяльності Степана Бандери, Архиєрей промовив до усіх присутніх: «Сьогодні ми вшановуємо великого героя. Він не уявляв свого життя без боротьби. Читаючи його вислови, ми бачимо, що багато з них стали пророчими. Той самий ворог, як і в часи Степана Бандери, нападає на нашу землю. Але сьогоднішній час дає нам багато переваг. Ми маємо сильну армію, яка жертвує своїм життям заради нашого захисту. Там де є боротьба – там завжди будуть і жертви. Ці речі невіддільні. Степан Бандера говорив про це, пророкуючи події сьогоднішнього часу».

Захід завершився виступами влади та спільним виконанням Гімну України.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Поминальна Панахида в день 115-ї річниці від дня народження Степана Бандери https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/06012402/004.jpg#joomlaImage://local-images/2023/06012402/004.jpg?width=1024&height=768 Super User