Архиєрейська Божественна Літургія в день Навечір’я Різдва Христового

24 грудня 2023 р. Б. в 29-ту Неділю по Зісланні Святого Духа, святих Отців, Навечір’я Різдва Христового Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла м. Чортків.

У своїй проповіді з нагоди Навечір’я Різдва Христового Преосвященний Владика роздумував над недільним Євангелієм, яке розповідає про родовід Ісуса Христа. Розмірковуючи над важливими духовними істинами, Владика зауважує: «Родовід Ісуса Христа бере свій початок від прабатька Авраама. Усі хто є в цьому довгому списку були праведними, але були немічними і піддавалися гріху. Проте завжди підкорялися волі Божій і каялися перед Богом. Усі ці старозавітні мужі стійко стояли у своїй вірі, бо мали в основі свого життя Бога. Духовне падіння людини завжди пов’язане з її гріховністю. Лише власне усвідомлення себе призведе до відновлення відносин з Богом». 

Пригадуючи про значення і духовний зміст Навечір’я Різдва Христового, Владика говорить: «Приготуймо свої душі і серця до зустрічі з Богом, до очищення і переміни. Пригадаймо сьогодні за спільною Святою вечерею про наших мужнім воїнів, бо вони нам дарують сьогодні це свято. Молімося за них сьогодні і повсякчас. Це наша духовна зброя».

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро разом із духовенством освятив різдвяні просфори, які були роздані усім вірним у храмі.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в день Навечір’я Різдва Христового https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/27122305/011.jpg#joomlaImage://local-images/2023/27122305/011.jpg?width=1024&height=768 Super User