Архиєрейська Божественна Літургія в Чортківській центральній міській лікарні

20 грудня 2023 р. Б.в день Передсвяття Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа та святого священномученика Ігнатія Богоносця Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в богослужбовій каплиці св. великомученика Пантелеймона в Чортківській центральній міській лікарні.

Урочистий візит Архиєрея зібрав у храмі духовенство та багатьох вірних, серед яких керівництво лікарні, медичний персонал, пацієнти. Чудовою нагодою для зібрання стала 30-річниця заснування каплиці та 10-та річниця медичного служіння о. Павла Вандяка, яке він сповнює як медичний капелан. Молитовна ініціатива в Чортківській лікарні була закладена ще в кінці 90-х. Багато різних священиків нашої Єпархії служило  в цій каплиці, підносячи Богу молитви за усіх хворих і знедолених. Продовжує їхню справу о. Павло, який ревно молиться і є справжнім лікарем душ для всіх потребуючих.

Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ звернувся до усіх присутніх із словом проповіді, наголошуючи на значення тілесного і духовного в житті людини. «Людина – це тіло, душа і дух. Тіло лікують лікарі. Всі ми часто приходимо до них і віддаємося в їхні руки. Душу ж лікує Господь. Між душею і тілом є великий зв’язок, тому тіло вилікувати без душі – неможливо. Ми дякуємо сьогодні лікарям за їхню працю, за жертовність і людяність, яку вони приносять для служіння іншим», - говорить Владика.

На завершення Божественної Літургії Владика Дмитро подякував усім священикам, які служили в цій каплиці протягом 30-ти років, привітав о. Павла і побажав йому ревного служіння. Після привітань і подячних слів було зроблено пам’ятні світлини.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Архиєрейська Божественна Літургія в Чортківській центральній міській лікарні https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/27122302/009.jpg#joomlaImage://local-images/2023/27122302/009.jpg?width=1024&height=768 Super User