Чин освячення храму в с. Литячі

28 листопада 2023 р. Б. в день молитовної пам’яті преподобномученика Степана Нового та святого мученика Іринарха Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький взяв участь в освяченні церкви св. Івана Павла ІІ в с. Литячі Бучацької Єпархії.

Архиєрейську Божественну Літургію з цієї нагоди очолив  Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Урочистості розпочалися із зустрічі Владик на подвір’ї храму. Відтак відбувся Чин освячення церкви. Після урочистого обходу розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку молилися Владики, духовенство та усіх присутні в наміренні завершення війни, про мир і спокій в нашій державі. 

У слові проповіді Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ наголосив на тому, що освячення храму – це унікальна подія для усіх жителів села та їхніх родин. Ця пам’ятна подія ще довгі роки буде нагадуванням про початок служіння в цьому храмі.

Після завершення Божественної Літургії лунали численні привітання і многаліття для всіх добродіїв і меценатів, які спричинилися до побудови храму. Грамотою Блаженнішого Святослава та грамотами від Владик був нагороджений знаний у краї дисидент Микола Горбаль, який взяв особливу участь в побудові храму. 

Завершили урочистості спільним молінням за Україну.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Чин освячення храму в с. Литячі https://www.buchacheparchy.org.ua/images/2023/05122301/009.jpg#joomlaImage://local-images/2023/05122301/009.jpg?width=1024&height=768 Super User